Mo van Lennep

Graftuin Mo van Lennep foto 2

Mo van Lennep

Het zijn de kleine dingen die mij roeren. Ik sta positief in het leven en als het zwaar wordt probeer ik het met een kwinkslag wat lichter te maken.

Mijn roots liggen in Groningen waar ik 18 jaar heb gewoond.  Na mijn studie rechten in Amsterdam en gedeeltelijk in Parijs is mijn carrière begonnen als advocaat bij een groot commercieel kantoor.  Na 8 jaar heb ik het roer omgegooid. Ik wilde meer maatschappelijk betrokken bezig zijn en kwam als researcher bij Amnesty International terecht, als juridisch radioredacteur bij de NPS en later als docent bij de juridische faculteit van de HvA/UvA.  En nu houd ik me met planten bezig. Ik initieer groenprojecten en ontwerp graftuinen.

Elke keer als ik ontslag nam, kwam ik bij mijn passie planten uit. Misschien heeft het te maken met mijn jeugd in Groningen, waar ik mijn oma hielp in haar grote tuin en een eigen bloemen-tuintje van haar kreeg. Met het ontwerpen van graftuinen kan ik mijn kennis en voorliefde voor de natuur combineren met mijn creativiteit. Bovendien is het bijzonder om iets waardevols achter te laten voor een ander.